Klubben

Karlstads Rugbyklubb grundades på en Korpen plan 1971 när en grupp vänner och en galen engelsman beslutade sig för att de skulle sluta spela fortboll och istället spela rugby, sedan dess har vi inte blickat bakåt.

Karlstads Rugbyklubb är en social och öppen klubb med Orrholmens IP i Karlstad som hemort. Vi står för sportsmannaanda både på och utanför planen och vi tror på de viktigaste delarna av en framgångsrik förening är gemenskap och engagemang. Karlstads Rugbyklubb vill skapa en förening där alla känner sig välkomna, såväl unga som gamla, både nya och gamla medlemmar, motståndare, domare och spelare med familjer och vänner.

Föreningen har genomgått bade goda och dåliga tider och som en hedrande betygelse till de som kommit och gått genom åren kan nämnas att vi är en av de äldsta hyresgästerna på en och samma IP i hela kommunen. En stor anledning till att vi har existerat så länge kan också tillskrivas den gemenskap och som är central inom föreningen samt den gentlemannamässiga andan som genomsyrar hela sporten, detta är något vi har som främsta ambition att efterleva.

Vi är för tillfället inne i en period av stark tillväxt och kommer med start i år att fokusera främst på att utveckla vår ungdomssektion, denna satsning kommer att vara vårt främsta fokus de kommande 10 åren och satsningen drar igång den 2:e maj nere på Orrholmens IP.

Vad gäller seniorverksamheten så kommer vi att fortsätta med att hålla ett av Sveriges mest välrespekterade lag i seriespel på Sveriges kanske allra finaste rugbyplan. Icke att förglömma är att vi även levererar Sveriges kanske allra bästa tredjehalvlek inne i klubbstugan eller ute på altanen.

Kom förbi för att antingen testa på rugby eller för att bli en del av en fantastisk förening, du kommer inte att bli besviken.