Karlstads Rugbyklubbs herrlag

Vårt herrlag har i över 40 års tid spelat rugby på flera olika nivåer inom Svensk Rugby. Meriter är bland annat SM-silver på 80-talet, Silver i Svenska Cupen samt seriespel i över 40 år. Karlstads herrlag har tidigare varit kända för sitt fysiska spel, med hemvisten Orrholmens IP har vi sedan 80-talet tagit mot de flesta klubbarna inom Sverige.

Truppen

Rugby är en fantastiskt mångsidig sport som kräver många olika kvalitéer inom ett lag. Vårt herrlag består av en härlig samling människor som har såväl vida skilda erfarenheter som färdigheter. Vårt lag är ett amatörlag (inga spelare får betalt) men vår ambition och inställning är den av en professionell klubbs. Tillsammans med våra värderingar utgör det en stark grund inom laget för hur vi tränar, spelar och uppträder. Under de senaste åren har vårt herrlag spelat i såväl division 2 som division 1, där vi senaste åren presenterat riktigt bra. Vi har under ett par års tid byggt upp en stabil trupp, spelsystem och administration. Vår långsiktiga ambition är att ta oss tillbaka till Allsvenskan och att bli ett stabilt lag där. Laget består av en mix av många nya spelare tillsammans med ett gäng mer rutinerade spelare och vår ambition är att spela en attraktiv och modern typ av rugby som vi hoppas ska ha högt underhållningsvärde för såväl spelare som åskådare.

Nya spelare

Vårt herrlag välkomnar alltid nya spelare! Rugby är en idrott som kräver många olika färdigheter, vilket också gör att de allra flesta kan hitta en position som passar dom. Den viktigaste egenskapen man har för att börja är vilja och rätt inställning. Vi hjälper till att se till att du kan prova på efter egen förmåga och vilja. Se våra träningstider eller skicka oss ett meddelande på Facebook för att få senaste aktuella information om våra prova-på tillfällen eller kring träningstider.