Karlstads Rugbyklubbs damer

Sedan 1971 har Karlstads Rugbyklubb i olika perioder haft ett aktivt damlag. Vi har genom åren saknat en hängiven kärna av spelare som nya damer skulle kunna ansluta sig till. Det förändrades våren 2017 då vårt nuvarande damlag skapades av ett gäng lärarstudenter, varav de flesta inte hade haft någon som helst kontakt med sporten tidigare.

Truppen

Sedan bildandet av laget har antalet tränande damer bara ökat, damlaget idag består av spelare med helt skilda fysiska förutsättningar men med samma tuffa inställning.

Med en trupp på ca. 15st aktiva damer så satsar laget tillsvidare på 10-manna spel genom att delta i träningsläger och spela vänskapsmatcher i 10-manna format. Laget deltog i Stockholm International 10’s tournament och gick segrande ur Rugby Västs Super 10’s turnering 2018.

Damlagets målsättning är att växa till en trupp på ca. 25 aktiva i syfte att kunna delta i det nationella seriespelet för 15-manna lag.

Nya spelare

Damlaget välkomnar alltid nya spelare!

Rugby är en idrott som kräver många olika färdigheter, vilket också gör att de allra flesta kan hitta en position som passar dom. Den viktigaste egenskapen man har för att börja är vilja och rätt inställning. Vi hjälper till att se till du kan prova på efter egen förmåga och vilja. Se våra träningstider eller skicka oss ett meddelande på Facebook för att få senaste aktuella information om våra prova-på tillfällen eller kring träningstider.